Bekijk hier de Russ Multimedia flash website.
  Russ Multimedia
Heemraadsplein 7a
3023 BC Rotterdam
06 - 50 484 510
www.russ.nl
info @ russ . nl

SKILLSProgrammeertalen, skills, tools en platforms van Ad Russ:
- JavaScript
- AngularJS
- HTML, CSS
- Actionscript 3.0, 2.0 (Adobe Flash, specialisme)
- Flash, Flex, Air (specialismen)
- Game development, RIA (rich internet applications), touchscreen applicaties, augmented reality, 3d, Papervision 3d
- Lingo en Shockwave 3D (Adobe Director, specialisme)
- PHP (basiskennis)
- mySQL (basiskennis)


Over Adobe Flash
Vanaf 2005 tot circa 2010 werden de meeste opdrachten in Adobe's Flash (voormalig Macromedia) uitgevoerd. Doordat flash niet ondersteund wordt op mobiele (Apple-)devices zoals iphones en ipads wordt sindsdien meestal gekozen om web applicaties in HTML en JavaScript te bouwen. In de Flash ontwikkelomgeving kan 'rich content' gemaakt worden voor op het web of CD-rom, met kleine bestandsgroottes. Interactiviteit wordt aan grafische onderdelen toegevoegd met behulp van Actionscript, een krachtige programmeertaal. De browser-plugin om flash onderdelen in een webpagina af te spelen is op bijna elke computer aanwezig, en waren een de-facto standaard geworden. Producten gemaakt met Flash kunnen animaties, rich media websites, interactieve (multiuser) games, of streaming video of speciaal ontwikkelde applicaties zijn.

Over Adobe Director
Een andere ontwikkelomgeving is Adobe's Director (voormalig Macromedia). Hierin kunnen multimedia producten geproduceerd worden die standalone vanaf CD-Rom, of als shockwave content in een webbrowser draaien. Producten kunnen cross-platform voor Windows en Mac gemaakt worden.
Met Lingo, de scripting taal van Director, kan praktisch elke soort interactieve applicatie gerealiseerd worden. Dat kan varieren van een eenvoudige slideshow tot en met een real-time 3d multiuser game. Net als voor Flash geldt dat er geen ondersteuning voor mobiele devices (meer) is, waardoor ook hiervoor vaak voor andere ontwikkelomgeving gekozen wordt.